Foto’s van mijn account op flickr

Het is een impulsieve actie, bedacht vanuit onderlagen.

Het is nodig en het is tijd voor actie. De wereld staat in brand en het mannelijke misbruik van macht heeft wat mij betreft bijna zijn toppunt bereikt. Deze energie is gekmakend en verdeelt de hele wereld in tweeën. Mij niet, daar heb ik genoeg voor gedaan. Toch heb ik wel iets te doen.

Ik voorspelde dit al 12 jaar geleden. En nu pas valt het kwartje. ‘Breaking’. (Zie foto)

De andere fotobewerking van een jaar later en op dezelfde plek heet ‘Drunk Tower’. En dat is wat er ook gaande is. We zijn verdoofd, we groeien scheef en langzaam zullen we collectief omvallen.

‘In de kern van een crisis is er de meeste energie beschikbaar om iets de goede kant op te laten vallen.’ (Een van de principes van Open Dialogue)

Graag faciliteer ik dit op individueel niveau. Als we dan toch vallen? Laat het dan in ieder geval een zelf gekozen zachte landing zijn.

We gaan dus niet omvallen. Maar samen landen. Als man (hulpverlener, vriend, coach, partner, vader, broer en burger) heb ik vele lessen geleerd en die breng ik vanuit een ‘eenheid’ nu in de praktijk. Achter de vrouw staan én ernaast. En ervoor springen om haar te beschermen tegen onveiligheid. Daar gaat het om in deze brandtoren sessies! Zodat de vrouw de veiligheid ervaart om haar zonen en dochters zo op te voeden dat ze deze dynamiek leren kennen, herkennen en er vertrouwd mee raken. Eerst zelf veiligheid ervaren, dan deze doorgeven.

Het kwartje is gevallen. Deze plek, langs een leylijn op de veluwe in Arnhem, ga ik gebruiken als coachvorm. Zie het als een fallus, een bliksemafleider of als trap uit de hemel, of gewoon als brandtoren. In ieder geval: we klimmen er samen in en we maken er een ritueel van. En een opstelling. Een opstelling waar we mannelijke en vrouwelijke energie weer laten stromen tot één liefdevolle stroom. Van hart tot hart en niets er tussen.

Wit licht.

Voor wie dat durft. Voor wie dat moment in de tijd is aangebroken oude taboes los te laten, angst af te werpen en bewust kiest voor het leven.

Ik neem een kleedje mee naar boven, een wierrookje en een flesje water. En jou als vrouw, als je me hierin letterlijk en figuurlijk volgt. Deze sessie ook met mannen doen? Wie weet, mogelijk in de toekomst, maar deze sessies hebben eerst vorm te krijgen via de vrouw. Want de vrouw is nu aan zet: krachtig en sterk. Zij gaan voorop in de wereld. Alleen de vrouw kan zoveel pijn (ver)dragen.

Slechts bij deze toren ga ik even voor.

Wit licht landt op zwarte aarde.

Als we weer beneden zijn lopen we een rondje van een uur. Er is een bankje en een poeltje. Daar wassen we onze voeten om daarna de route te vervolgen. Wie weet komen we wat wilde runderen tegen die daar grazen, of vinden we een Jaspis die er tussen de grindlagen te vinden zijn na een regenbui. Wie weet vinden we iets van onszelf terug, of worden we natgeregend. Of ontvangen we een zonnestraal die zo krachtig is dat we er allebei van moeten niesen.

En zo werd ik wakker vanmorgen. De idee: ik construeer een verticale leylijn. Nuchter en wel. Zuiver en recht omhoog. Aangehaakt met hogere sferen, aan de grond gebracht met gewone werkelijkheid. Van breaking naar healing.

Zo ben ik. En wie meebeweegt in deze vorm kan mij geen groter cadeau geven: om zo te kunnen en te mogen zijn. ??

10 oktober 2021 is sessie 0. Dan ga ik alleen. De volgende sessie zal ik mijn vrouw volgen… en zij mij. En daarna komen er nog 8 vervolgsessies. Sessie 11 zal een gezamenlijke kring zijn met alle deelnemers. Samen nemen en delen en in vertrouwen elkaar horizontaal ruimte geven op een gelijkwaardige manier, om vervolgens deze prachtige verticale kracht los te laten.

Dan zal er een verticale leylijn zijn.

Met wie deze sessies zullen plaatsvinden? En wanneer? Dat is nogal een precies gebeuren waar ik geen weet van heb. Dat zal ik ook in vertrouwen volgen.

Zwali’s Brandtoren sessies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *