Na mijn werk als hulpverlener vanaf het jaar 2000, werd ik ervaringsdeskundig coach bij de opleiding Howie the Harp Arnhem tussen 2014 en 2018. In die jaren heb ik veel ervaring opgedaan met zowel groepscoaching als individuele coaching én met lesgeven.

Vooral mezelf inzetten als instrument is wat ik doe. Ik beweeg mee, luister aandachtig, geef bevestiging, deel inzichten en confronteer zonodig. Je kunt me als spiegel inzetten, als prullenbak en boksbal, als analyticus of sparringpartner, of ook heel gericht en gefocussed op het halen van doelen. Te allen tijde heb ik de intentie je een stap verder te helpen in je proces.

Mijn favoriete werkwijze is het werken met opstellingen. In de eenvoud van ‘er zijn’ ten opzichte van je omgeving, je wensen doelen, blokkades, anderen en je familie is dit een werkvorm die verrassend snel tot de essentie komt. Want je lichaam ‘weet’.

Vooral vind ik het erg leuk om via deze werkwijze samen te ontdekken wat er aan informatie vrij komt waar je echt in essentie veel aan hebt. In deze vorm van coaching ben ik vooral een klankkast en versterk ik waar jij op resoneert.

Ik heb er heel bewust voor gekozen om helemaal uit het systeem te stappen. Ik ben geen hulpverlener meer, mijn input wordt niet vergoed, ik ben nergens aangesloten bij een vakvereniging. Daarmee bespaar ik veel tijd, werk en kosten. Ik werk met ons ‘gedeeld vertrouwen’ en met de vraag na elk gesprek: “Was dit voor jou zinvol?” Zolang die uitwisseling voor jou iets oplevert kunnen we doorgaan. Als blijkt dat een coaching je niets oplevert, hoef je me niet te betalen.

Praktisch gezien is de tijd om kennis te maken gratis, daarna reken ik een tarief van 50 euro per uur, exclusief BTW. Je krijgt een factuur per email. Je kunt ter plekke pinnen of het later via de bank overmaken.

Kennismaken doe ik graag in het echt, tenzij het niet anders kan. Vervolgafspraken kunnen telefonisch, via skype, zoom of mail.

Coachgesprekken kunnen individueel zijn, maar ook samen met je partner, kind, of collega.

Ik bied geen acute ondersteuning in een heftige crisis of ontsporing. Coaching krijgen kan alleen als ik je kan aanspreken op je gezonde deel. Dat betekent dat het grootste gedeelte van wie je bent, niet in een acute overleefmodus staat van vechten, vluchten en/of bevriezen.

Van deze uitingen fight, flight en freeze leer ik je graag de kunst van het loslaten en (goed) laten gaan: ‘farewell’ (de vierde ‘f’).