Mijn IKIGAI met een organisatie samen

16-11-2020

Hoi samenleving. Hierbij zend ik je mijn open sollicitatie.

Het is een beetje ongebruikelijk om dit op deze wijze te doen. En dat klopt, want zo ben ik ook: ‘een beetje ongebruikelijk’. Waar ik kom, werk ik altijd aan een kloppend geheel. Zo verbind ik mijn innerlijk met mijn omgeving. Dat geeft me rust én spanning, uitdaging én weerstand. Ik ben hier heel goed in geworden. Met een duur woord heet dat ‘emergeren’: losse systemen tot een synergetisch geheel maken. Op verschillende niveau’s heb ik daar ervaring mee: op micro-, meso- en macroniveau. (Alles is één.)

Nu ben ik op zoek naar een omgeving waar ik welkom ben, waar ik goed pas, waar het prettig werken is in een klein team van fijne collega’s, met veel uitdaging, essentie, passie en frisse zin! Ik kom uit de non-profit sector, dat ligt achter me en dat houd ik graag zo. Al zal ik op ZZP-basis daar zo nu en dan nog wel wat werk doen, dus als daar ruimte voor is? Top.

Het mooiste kompas om deze nieuwe positie en rol in werk te vinden vind ik ‘IKIGAI’. Speciaal voor deze open sollicitatie heb ik een Symbiose-IKIGAI gemaakt van mij en de organisatie die ik zoek. Wat vind je ervan?

Om deze vorm concreet te maken heb ik ‘em op een speelse wijze naar de grond getrokken. Zo ben ik dus ook. Kan je dit waarderen? Dan hebben we al een streepje voor samen. Daarna maakte ik nog een complexe versie. Kijk, dan gaat mijn brein te abstract worden. Dat kan ik ook goed: analyseren en abstraheren. In combinatie met een empathische nieuwsgierige houding naar iedere medemens, komt dat goed van pas bij complexe sociale vraagstukken.

En tot slot: ik ken mezelf, dus nog verder de boel abstraheren of emergeren? Nee, dan liever met jou eerst een kop koffie drinken. Wanneer je een concreet voorstel hebt om mij in dienst te nemen? Dan hoor ik graag van je. Dus ik ben benieuwd.

Welke organisatie wil mijn talenten benutten? Welk bedrijf heeft zin om ons gezamenlijke IKIGAI-veld te vergroten? Ik heb daar graag mijn tijd voor over.

Fijne dag en een hartelijke groet, Jeroen Zwaal

Je kunt me via deze contactgegevens bereiken. 0630565041 / jeroenzwaal@gmail.com


NB Dit bericht delen en/of gericht naar iemand doorsturen waardeer ik zeer. Gebruik hiervoor dit linkje: https://jeroenzwaal.nl/2020/11/16/open-sollicitatie/

#werk #passie #sollicitatie # creativiteit #organisatie #ikigai

Open sollicitatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *