Vandaag deze bijzondere verrassing in de brievenbus. Dank je hartelijk Basti! Een CD van ‘Podcast Ui’.

En dat behoeft enige uitleg: In de zomer van 2020 heeft Basti Baroncini me uitgenodigd voor een podcast en dat gesprek was een ervaring die eigenlijk niet is te beschrijven. Wel te beluisteren binnenkort.

Afgepeld als een ui, laag voor laag, dat is wat er gebeurde. Zowel in mijn leven tot aan dit gesprek als in dit gesprek zelf. Basti maakte het af. Aan hem de eer. Ik liet me in podcastui mijn laatste flinterdunne laagjes graag door hem van me af praten.

Tot de kern gekomen. En nog was dat niet genoeg voor me, om tenslotte weer in mijn hart uit te komen, levendig.. om van daaruit te vertellen. Over zwart en wit. Over een zachte bodem die ik daar gevonden heb.

Zo’n cadeautje vandaag bij de post maakt dit alles tastbaar. Als een ritueel. Een CD, een hartelijke brief en uienzaadjes om te planten. Dat ga ik zeker doen.

Dit grote verhaal, deze podcast en al het voorgaande wat ik met zoveel mensen heb gedeeld? Het is mooi geweest. Hier is het. Alsjeblieft en heel graag gedaan.

Het verhaal is verteld, dieper dan dit wil ik niet meer gaan. De laatste druppel essentie heb ik van deze bodem geschraapt.

Mijn nieuwe uitdaging: met hervonden rust ook daadwerkelijk diep van binnen stil worden. Opdat het om mij heen ooit ook weer rustig wordt.

Afgepeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *