Gemaakt door Aukje Kerkhof

Mijn vrouw heeft een nieuwe werkvorm ontwikkeld om mensen met een ingewikkeld verleden iets te bieden zodat ze trots op een andere wijze kunnen terugblikken op dat lastige verleden, om hiermee op een mooie manier de toekomst aan te gaan.

Hoe fijn dat ik proefkonijn mocht zijn. Op haar site: www.eenhelendbeeld.nl legt ze precies uit hoe ze te werk gaat. Het is nu nog een pilot, ik kan niet wachten tot het start!

Wauw! hoe mooi is de tekening geworden. Aan de hand van een foto waar ik als kind heel trots op was, hebben we samen een beeld gecreëerd waar ik ook mijn ouders erken en eer en zie hoe zij samen kijken hoe ik mijn weg vervolg.

Op deze weg leid ik als volwassene mijn kindsdeel door de woestijn. Wie mijn achtergrond kent, weet hoeveel angst en gedoe er tussen mij en mijn jonge ik heeft gestaan. Hoe cool, kijk mij nou losjes met een teugel met daaraan een paard, en dat is een vluchtdier.

Angst en vluchten, die tijd is voorbij.

Mijn ouders.

De verhoudingen kloppen, de verschillende twee-eenheden, de voorgrond, de achtergrond. Die mooie rode bloem op die cactus. De hoogte van mijn ouders waar ik als kind klein ben, waar ik als volwassene gelijkwaardig met ze ben.

Daarmee zit er zoveel in, wat een creatieve familieopstelling. Een heel helend beeld.

Een helend beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *