1e gedeelte van het artikel op 1-9-2020

Geachte Volkskrant,

In een uitgebreid artikel over verward gedrag op 1 september stelt u terecht de vraag: “Maar wie zijn het?“

Vervolgens komen deskundigen aan het woord, mensen die ik beroepshalve ken, ik werk met ze samen. 

Hoe lang nog praat men óver mensen in plaats van mét mensen? Als u echt nieuwsgierig was geweest in deze verwarde mensen? Waarom heeft u dan geen ervaringsdeskundigen geïnterviewd?  Mensen die uit eigen ervaring kunnen duiden wat er speelde, bij henzelf en bij anderen? 

U heeft mijn contactgegevens, ik stond al eens in uw krant. Daarnaast geef ik net als Bauke Koekkoek ook les op de politie academie met een Virtual Reality workshop gebaseerd op mijn eigen ervaringen met vijf psychoses. 

Met gedachtengoed dat aansluit op het leed én voorbij gaat aan de nachtmerrie en het huidige eenzijdige GGZ-perspectief. Mijn verhaal gaat over herstel. Individueel én collectief. In het huidige spanningsvolle tijdperk van ‘het nieuwe gek’ lijkt het mij waardevol om te lezen over de rust die ik heb hervonden na psychose. Dát is iets nieuws. Nieuws, daar is een krant toch voor? Daarom vind ik dit artikel een gemiste kans voor open doel. Ik wens u volgende keer meer succes.

Ingezonden brief aan de Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *