Als ik dit artikel lees: Shell gaat plastic producerende fabriek bouwen in de VS? Met alle feiten erbij?

En elke Nederlander past zich aan door afspraken met elkaar te maken over minder gebruik van plastic zakjes. De overheid stimuleert dat?

En de overheid speelt ondertussen óók onder één hoedje met multinationals zoals SHELL. We weten allemaal het gedraaikont van Rutte toch nog in 2018?

Over die belasting en het kantoor dat van London naar Nederland zou komen? Ik weet er niet alles meer van behalve dat Rutte met zijn maskerglimlach dubbele agenda’s hanteert. Voor een gezonde economie en samenleving. Uhh echt?

Lees hier een reminder.

Nee natuurlijk niet! Want als hij dat echt zou vinden, dan zou hij SHELL op het matje roepen en dit verbieden. Een dikke neus trekken naar Trump .

Dát is hoe je macht hoort te gebruiken. Dán ben je een leider, sta je voor de waarden van je land en toon je het volk dat je vertegenwoordiger bent van het volk. Niet vanuit linkse of rechtse politiek, maar krachtig centraal gepositioneerd in essentie van goed samenleven met elkaar.

Dus het is wel duidelijk voor me. Dit gebeurt natuurlijk niet. Bedrijven zijn de baas geworden. Samen met staatsbosbeheer plant SHELL wat boompjes met een campagne om mensen zoet te houden. Ondertussen kapt staatsbosbeheer hele natuurgebieden weg via een EU richtlijn rondom diversiteit in het landschap met meer open plekken.

Wat we vooral niet mogen zien: elk bedrijf wil winst maken. Geld gaat boven alles. Farmaceuten zijn daar het beste voorbeeld van. Die gaan letterlijk over lijken met hun verhoging van prijzen voor medicijnen die mensen in de GGZ nodig hebben. Medicijnen waar de productiekosten al tientallen jaren geleden zijn terugverdiend worden alsnog met 300% verhoogd, op het moment dat het bedrijf de monopolie in de markt in handen heeft. De politiek doet er niks tegen. Een mooi voorbeeld: Lithium.

Geld gaat boven alles. Kijk maar waar politici gaan werken na hun politieke carriëre. Van ‘Follow the Money’ naar ‘Follow Political leaders’.

Behalve Fred Teeven. Die heeft waarschijnlijk zo onder druk gestaan na zijn bonnetjes affaire, die is nadien gevlucht in werk dat overzichtelijk oogde. Rondjes rijden als buschauffeur. Ook wel symbolisch voor de vicieuze cirkel waar we inzitten. Koninklijke SHELL maakt het mogelijk, samen met de plastic glimlach van Rutte en kornuiten.

Daar sta ik dan met mijn eigen boodschappentas. “Dat is dan 21 euro 60. Wilt u een tasje erbij?” “Nee dank u wel, ik heb mijn tas al bij me.” Een echte glimlach naar de persoon achter de kassa krijgt ze er gratis bij.

Koninklijke Shell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *