Begin maart geef ik op een hogeschool verspreid over twee dagen aan maximaal 100 studenten de workshop VR ervaring ‘De verwarde man’ .

De aankondiging van de docent (zelf hier anoniem gemaakt) vond ik zo mooi, die wil ik je niet onthouden. Reden één omdat het er wel heel mooi staat, ik word er trots van.. hè hè eindelijk. En twee: vanwege de laatste opmerking, kijk, dat is je vak als docent met passie uitoefenen!

Prachtig toch? 🙂

— — —

Beste student,

Volg jij op dit moment de module Verdieping Sociaal Werk –  Complexe Cliëntsituaties? Dan kun je een unieke ervaring beleven. 
Verwarde personen komen veel in het nieuws, maar wie zijn deze verwarde personen eigenlijk? Deze verwarde persoon kan jij zelf zijn, iemand uit je sociale kring of jouw cliënt. Hoe zou jij hier mee omgaan?

Op maandag 9 maart of vrijdag 13 maart in het middaggedeelte van VSW psychopathologie, kun je zelf ervaren hoe het is om psychotisch te worden. Uiteraard is dit niet echt, maar aan de hand van Virtual Reality.

Na het ondergaan van deze VR-ervaring gaan wij met elkaar en met trainer Jeroen Zwaal in gesprek en wisselen ervaringen uit. De workshop duurt anderhalf uur.

Deze workshop wordt gegeven onder begeleiding van Jeroen Zwaal. Jeroen heeft zelf vijfmaal een psychose doorgemaakt. In samenwerking met KRO-NCRV heeft hij deze Virtual Reality ervaring ontwikkeld. 
Hij wil met deze workshop bewustwording creëren en begrip kweken voor het perspectief van de “verwarde man”. Deze workshop wordt onder andere gegeven op de politieacademie, Hogescholen en bij gemeenten.

Jeroen is trainer, gespreksleider, vader, ervaringsdeskundige, hulpverlener, kunstenaar en geeft workshops door het hele land. Ook is hij actief betrokken geweest bij de totstandkoming van de wet verplichte GGZ. 
Extra informatie: www.vrdeverwardeman.nl

Blijf je na deze mail in VERWARRING achter? Stuur een mail naar [docent] o.v.v. de verwarde man naar [emailadres]

Hogeschool actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *