Zwali - art - Sky eye
Sky eye

Als het coronanarratief een geloof is, dan is er niets mis met goedgelovig zijn.

Corona-blabla is ook een businessmodel. Door dezelfde aandeelhouders die gedrag van farmaceutische industrieën hebben aangezet tot daden in de afgelopen 60 jaar, waar ze tegenwoordig miljarden aan boetes voor moeten betalen voor grensoverschrijdend onethisch gedrag.

Bekijk bijvoorbeeld dit overzicht. En bedenk dan dat deze boetes in de rechtzaal bewezen feiten zijn. Bron: https://violationtracker.goodjobsfirst.org/industry/pharmaceuticals

Menselijk gedrag is moeilijk te veranderen. Toch geloven velen dat deze farmaceutische bedrijven het beste met ons voor hebben, op het gebied van persoonlijke gezondheid en gesteldheid.

Wat zeggen deze boetes ons dan? Zijn die dan onterecht? Staat dat los van elkaar? Wat maakt dat mensen het verband niet zien? Is dat de goedgelovigheid?

Hier kan ik echt niet bij.

Het zal komen omdat ik van mijn geloof ben afgevallen. Of andersom: omdat ik al 30 jaar omhoog aan het kruipen ben, sinds ik op mijn 18e getackeld ben door het oude GGZ-gedachtengoed van pillen en ik nu weet – en velen met mij – dat dit pillengedachtengoed onjuist is. En het gedrag van die bedrijven niet grensoverschrijdend is, maar mensoverschrijdend. Dat is gebleken. En dat blijkt nu weer. Maar men wil het niet zien.

Ik kan alleen maar hopen dat we voor deze Corona-blabla-zet die de farmacie maakt we niet wéér 60 jaar nodig hebben om daar achter te komen**.

(**De DSM, het handboek voor mentale stoornissen is vanaf 1960 ontwikkeld. Kortgezegd vind ik: stoornissen zijn geen ziektes, het zijn individuele gezonde reacties, op collectieve schadelijke relationele ‘context’ verweven met generationeel trauma, dat zich in het lijf nestelt, en daarmee ook in de geest en in het hoofd).

Van de medicatie die ik voorgeschreven heb gekregen blijkt nu, dertig jaar verder dat ik 10-15 jaar eerder doodga. Dat noemt men tegenwoordig heel sjiek ‘metaboolsyndroom’. Een verzachtend woord voor: “De medicatie heeft je systeem zo overhoop gegooid dat je stofwisseling is ontregeld, je overgewicht hebt, kans op suikerziekte hebt, (en meer) en je daarom door lichamelijke kwalen en hartproblemen je gemiddelde levensduur met 10-15 jaar korter is geworden.”

Is me destijds nooit verteld. Ik was goedgelovig en ik slikte alles. Uit deze ziekmakende context heb ik me bevrijd op micro-niveau. Op macro-niveau is de context nog nooit zo ziek geweest als nu.

Dát hebben we elkaar te vertellen. Zo maken we er vast en zeker weer een gezonde context van. Er gaan gelukkig vele stemmen op.

Zwali - art - Sky eye
Sky eye
Dit hebben we elkaar te vertellen

2 gedachten over “Dit hebben we elkaar te vertellen

  • oktober 20, 2022 om 7:15 am
    Permalink

    Wat weet je dit weer goed te verwoorden Jeroen. Bedankt hiervoor en ik heb gedeeld in de hoop dat meer mensen begrijpen dat de oplossing niet in pillen zit.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *