Hee gozer, hoe is het?

Ja joh, niet zo best joh, ik ben aan het revalideren.

Oh ja joh, oh ja ik zie het, je staat helemaal scheef man!

Klopt man, ik moet elke dag oefeningen doen, rondjes lopen, zorgen dat mijn hele systeem weer herstelt.

Joh, wat was er gebeurd dan joh? 

Moet je horen man, was echt heftig, ik ben onderweg gewoon keihard ergens tegenaan geknald weet je… Ik had het niet in de gaten, want het was bijna niet te zien.

Wat dan joh, dat zal een klap hebben gegeven of niet dan?

Ja echt hè, was gewoon 45 jaar narcistisch gedrag weet je, BAM! Zo recht in mijn face. Ben ik toch dwars door mijn eigen ruit gevlogen joh, echt niet te filmen. Overal scherven enzo.

Poehee heftig. En wie z’n schuld was het dan joh, hebben ze de dader gevonden?

Ja man, overduidelijk. Het was een soort kettingbotsing, want die gast bleek ook al te zijn aangereden daarvoor, maar is gewoon doorgereden zonder te stoppen, terwijl z’n ruit al vol barsten zat. Vage gast. Dus hij heeft me niet gezien ofzo. Hij had me voorrang moeten geven, want ik kwam van rechts. En ja man, ik had helemaal niet door dat die gast er zo slecht aan toe was, weet je. Ik was met mijn eigen route bezig.

En nu dan? Verzekeringskwestie enzo?

Nee man, het is zo ingewikkeld, de zorgverzekering snapt er niks van. Ze doen iets met banden plakken en zo, maar ze snappen helemaal niets van hoe het precies is gelopen. Ze vergoeden alleen maar hulpverleners die de scherven opvegen en ik krijg pilletjes tegen de shock. Ze vragen niet eens naar wat er is gebeurd. Echt te bizar zot voor woorden joh.

Bizar man, en nu ben je dus aan het herstellen?

Ja man, echt freaky is dat. Elke keer dat ik me wat beter voel en denk een stapje te kunnen zetten, gaat er weer een nieuw stuk spier, bot, of orgaan moeilijk doen. Eigenlijk ligt mijn hele lijf in de kreukels, van mijn schedel tot mijn kleine teen en alles wat er tussen zit. Als ik dat allemaal tegelijk zou voelen, dan word ik helemaal gek weet je. Een klap die 45 jaar duurde, die incasseer je natuurlijk niet in een dag hè?

Ja man, snap ik.. nou gelukkig maar dat we in een tijd leven dat verscholen narcisme zo’n makkelijk onderwerp is om over te praten, of niet dan?

Ja joh gelukkig wel. Iedereen weet toch? Trauma is de grote boosdoener, wie dat niet ziet, die krijgt vroeg of laat zelf een flinke klap. 

Ja man inderdaad, is echt chill dat we dit kunnen bespreken.

Thanks bro.

Laatst was ik op een feestje en iemand zei iets over een auto-ongeluk. En het werd echt zo ongemakkelijk stil, die gast heeft er twee woorden over gezegd en toen ging het alweer ergens anders over. Was gewoon zielig voor die gast weet je.

Ja man, da’s echt fucked up.

Auto-ongelukken en verkeersproblemen zijn echt taboe tegenwoordig. Niemand durft dat bespreekbaar te maken. Doofpotshit. Dan heb je het met deze revalidatie een stuk makkelijker toch?

Inderdaad man, deze onderlagenshizzle is zo helder als wat en zo klaar als een klontje. Ik zeg altijd: ‘ik ben uit één stuk’. Daar zit echt alles in, in die zin. Fuck niet met mij weet je, want ik weet, weet je. Da’s al 45 jaar lang gebeurd. Gasten die het scherp zien snappen me meteen , dat is vet chill.

Tuurlijk man. Gezien worden is top, als je in een diep dal hebt gezeten. Hee gozer, ik moet gaan man, fijn je gezien te hebben en sterkte met je herstel enzo..

Is goed man, thanx… Box!

Box!…En een beetje pijn daar is nog nooit iemand aan overleden toch?

Nee man, da’s waar.  

Revalideren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *