‘Als desinformatie onjuiste informatie is?
Dan is een deskundige dus…’

?

We zitten in een web van belangen. Kijk er doorheen en je ziet gelukkig ook de kleur van het leven en perspectieven die de natuur ons geeft.

We zitten in een web van belangen. Wie heeft dit web gebouwd op collectief niveau?

Bedenk dan hoe een spin ‘werkt’ Hij doet verscholen in zijn holletje bijna niets. Hij laat het web het werk doen. Het enige wat hij hoeft te doen is stil zitten en met zijn poot aan een draadje de trillingen opvangen.

Een web maakt hij ‘s nachts, ongestoord laat hij draden waaien in de wind tot ze ergens blijven plakken.

Wie in zijn web vliegt zorgt voor onrust. En dan komt hij snel in actie. Het web zelf is bijna niet zichtbaar. Wat een prachtige tool.

De spin gebruikt zijn slachtoffers door ze op te eten, te verteren en daar zijn draden mee te produceren. Zelf blijf hij niet plakken aan zijn eigen web. Zijn slachtoffers des te meer. Zo maken zijn slachtoffers de tool voor meer slachtoffers…

Wie in het web vliegt is verloren. De spin is er zo, hij draait je een paar keer om en vergiftigt je met zijn beet. Met de beet maakt ie je meteen tot een langer houdbaar hapje. Hij sleept je daarna naar zijn holletje waar hij er voor het oog niet meer is.

Zo behoudt hij zijn energie en doet het web wat het moet doen.

En dan een vraag. Leven we in een netwerksamenleving? Of in een subliem gefabriceerd spinmodel?

Wat mij betreft worden we op dit moment gerold. Het voelt best veilig hè zo’n groot en sterk insect die je in zo’n cocon rolt en je beweegruimte wat beperkt en je ondertussen gerust stelt.

Oh ja en dat je dan als vlieg iets in je lijf gespoten krijgt? Daar hoeft die vlieg zich helemaal geen zorgen over te maken, hij leeft immers nog. Toch?

Vlieg, laat je niet vangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *