Mijn triggers en walging als ik parasitair gedrag ervaar weet ik te stoppen als ik ophoud met vermijden, bij mezelf stilsta en de abstracte spanning omzet in concrete creativiteit: pure zuivere inspiratie.

Dan kom ik weer in symbiose met mezelf, met het hier en nu. Uit verstrengelde symbiose met wat is geweest, met waar ik ooit in zat als kind van een vader met narcistisch gedrag.

Parasitair gedrag tussen mensen kost de samenleving miljoenen…en ‘Hee da’s niet oké!’*

Opletten en helemaal uitkijken dus als twee parasieten in symbiose zijn met elkaar. Ze hebben de kracht om hele sociale omgevingen mee te sleuren en te verslinden met leegte die leegte versterkt.

* Het reclamespotje over depressie ‘Hee het is oké’ kostte 3 miljoen euro en er ging geen geld naar de jongeren die eraan meewerkten. Wél naar de reclamebureaus en meer, wees een onderzoek van nieuwsuur uit. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2319294-subsidie-depressiegala-nauwelijks-naar-depressie.html

Inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *